Wie zijn wij

Naast een erkend ouderinitiatief zijn we vooral een samenwerking tussen ondernemende ouders, Hernenaren en mensen uit de omgeving van het pajottenland. We slaan de handen in elkaar om een mix van tewerkstelling en aangepaste activiteiten aan te bieden aan een zevental medewerkers vanaf september 2018. Het doel is deze medewerkers volwaardig te laten deelnemen aan het maatschappelijke leven op basis van hun competenties.

Medewerkers

Meghann

Meghann is een jonge dame van 25 jaar die veel structuur nodig heeft om goed te kunnen functio-neren. Ze houdt van allerlei werkjes (in een winkel werken, koken, bakken, bejaarden bijstaan, sporten,…) Niets doen is niets voor haar, ze wordt er lastig van. Wat ze wél leuk vindt is bijleren, tussen de mensen zijn, een specifiek en aangepast project hebben. ”Dat maakt haar rustig, trots en autonomer”, aldus Sigrid, mama van Meghann. “Als ik haar vraag wat wil je later doen, antwoordt ze ‘ik wil werken en mijn eigen flatje hebben zoals mijn zussen’”. Ze geeft ook zeer goed aan dat ze zelfstandig wil functioneren. “Ik wil groot zijn”, zijn haar woorden.

Lander

Lander is 21 jaar. Hij is doof en communiceert in gebarentaal. Zijn bijkomende hersenafwijking zorgt ervoor dat hij ondersteuning en structuur nodig heeft. Hij is zot van treinen, paarden en alles wat met water te maken heeft. In juni 2018 beeindigde Lander zijn schoolloopbaan. Hij popelt om te mogen gaan werken. Waar hij ook voor kiest, hij kan met de nodige begeleiding veel leren en groeien. De interesses zijn alvast breed: in een keuken werken, met dieren werken, in de tuin werken… hij ziet het allemaal zitten. Lander is fier als hij nuttig en dienstbaar kan zijn.

 

Shanta

Ik heet Shanta en ben 48 jaar. Ik woon kort bij het klooster.  De enige activiteit die ik buiten huis heb in de week, is bij MeeGaan vzw. Daar kook ik ‘s morgens en in de namiddag doe ik aan sport. Ik zou graag in het gewone circuit werken maar dat lukt niet. Ik wil later graag in een rusthuis of in een winkel werken. Brood leren bakken of klanten bedienen is iets voor mij. Ik zit graag tussen de mensen. Ik wil graag iets doen. Altijd thuis zijn wil ik niet. Ik wil graag 2 dagen per week werken en een dag sporten. Misschien kan ik later bij Delhaize werken …